luni, 23 noiembrie 2009

Traim in Romania si asta ne scarbeste tot timpul !

Si uite asa mai trece inca un moment important care se iveste odata la 5 ani! Cum s-a votat la alegerile prezidentiale? Mai bine ne intrebam cum NU s-a votat ! In fiecare centru universitar se promoveaza o multitudine de campanii de responsabilizare, de indemn la vot. Pentru prima data tineretul se prezinta la vot si NU POATE VOTA ! Se impiedica exercitarea unui drept constitutional! Este tineretul un grup tinta atat de mic incat este neesential faptul ca am fost privati de un drept?!?!
Chiar nu se putea gasi nicio modalitate mai eficienta? Nu s-a putut lua nicio masura pentru facilitarea procesului de votare? La nivel national insuficientele sectii speciale de votare, stampile si urne, pauzele de tigara lungi si dese ale membrilor comisiilor, completarea inlesnita a declaratiilor, fiecare picatura si-a adus contributia atfel incat zeci de mii de tineri nu au putut vota.
De ce este tras de maneca tineretul ca este indiferent si ca nu se responsabilizeaza sa isi exprime parerea? In acest scrutin electoral tinerii au decis sa se exprime, sa nu mai lase pe altcineva sa o faca in locul lor. Au fost pregatite sectiile pentru o asemenea prezenta?
La Cluj s-a stat cate o ora la coada, cei mai afectati fiind tinerii care au putut vota la sectiile speciale, nefiind domiciliati in oras. In Campusul Hasdeu, sute de persoane nu au apucat sa voteze pana la inchiderea urnelor. In Timisoara cozi de mai bine de 100 de persoane la toate cele 3 sectii speciale de votare din Complexul Studentesc, iar cel putin 200 de oameni nici nu au putut vota pana la urma, chiar daca asteptasera cate 5 ore. Aceeasi situatie a fost si in Alba Iulia. Doar doua sectii speciale in tot orasul la care au fost cozi interminabile. La ora 21 s-au inchis usile chiar daca nu toti studentii de la cozi apucasera sa voteze. La Iasi la fel, studenti nevoiti sa astepte cel putin o ora pentru a vota.
Cum de exista atat de putine sectii de speciale votare in centrele universitare cum este Clujul, unde sunt aproape 100.000 de studenti toti avand drept de vot? In Timisoara de ce s-a ingreunat intentionat procesul?

Studentii vin la vot dar nu sunt lasati sa voteze!
Unul dintre ofiterii unitatii de interventie ii spune unui prieten de al meu „Bai, ce te miri? E Romania. Eu m-am resemnat de mult ...Unde crezi ca traiesti?”

2 comentarii: