vineri, 12 februarie 2010

Simularea Parlamentului European

Intre 14-20 aprilie se va desfăşura la Cluj-Napoca Simularea Parlamentului European. Urmând tradiţia celorlalte două ediţii, proiectul va reuni din nou 135 de participanţi din toată ţara şi nu numai. Aceştia vor fi implicaţi într-o serie de dezbateri structurate pe baza procesului decizional utilizat în cadrul Parlamentului European care le vor permite să se familiarizeze nu doar cu subiectele propuse, dar şi cu poziţiile diferitelor state membre, cu procesul de negociere inerent unei astfel de instituţii, precum şi cu mecanismele care conduc la adoptarea consensului şi a legislaţiei.

În vederea pregătirii şedinţelor plenare ale Parlamentului, deputaţii se constituie în comisii permanente specializate pe anumite domenii : Afaceri Externe, Culturã şi Educaţie, Drepturile Omului, Economic şi monetar, Justiţie şi Afaceri Interne.

Simularea Parlamentului European este deschisă tuturor celor care urmează studii universitare, nivel licenţã şi master, indiferent de universitatea în care studiază sau de specializarea urmată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu